KVIST DESIGN


Did you know that the word Kvist is Swedish and means branch. It is also our last name and now part of this company's name. You can find Kvist logo on our products which is a proof of hand made and high quality products


Read the story how all begun and who are the people behind Kvist Design.

Kvist Design on yritys, joka on saanut alkunsa harrastuksesta ja mielenkiinnosta puutöitä kohtaan. Ensimmäinen valaisin syntyi muutama vuosi sitten, kun jo eläkkeellä oleva Ulla halusi kokeilla työstää vanerista riippuvalaisimen. Ajatus lähti hänen nähtyä puisia valaisimia, joissa oli käytetty vanerin taivutustekniikkaa. Hän ajatteli, että "tuollaisenhan minäkin voisin tehdä." Sen sijaan, että hän olisi taivuttanut vaneria, hän päätti kokeilla leikata siitä suunnitellulla muotilla osia ja liimata ne sitten yhteen.

Ulla on pikkutarkka ja kärsivällinen ihminen, joten hän työsti ensimmäistä valaisinta pitkään. Hän suunnitteli ensin tuotteen hyvin. Mittaili ja laski ympyrän kehää ja sitä kuinka monta osaa hänen tulisi leikata. Osien leikattua lopputulosta hiottiin ja liimailtin niin kauan kun hän viimein oli siihen tyytyväinen. Kun muut perheenjäsenet huomasivat sen, ihastuivat he hänen kädentyöhön. Ulla on ollut aina taitava käsistään, kuten oli hänen isänsäkin, joten se ei sinänsä tullut kenellekään yllätyksenä, mutta viimeistelty lopputulos sai joka tapauksessa suurta ihastelua osakseen.

Aikansa kuluksi hän suunnitteli ja toteutti useita erilaisia valaisimia. Mielipiteitä antoi kaikki perheen lapset ja puoliso, mutta lopulliset ratkaisut ja käytännön asiat hän päätti ja ratkoi itse. Autotallista tuli hänen työpajansa. Pikkuhiljaa innostuksen kasvaessa työkaluvalikoima kasvoi ja valaisimia alkoi valmistumaan nopeammalla tahdilla.

Sari on nuoremman sukupolven edustaja, joka tuli kuvioihin mukaan halusta tehdä ja luoda jotain uniikkia ja uutta. Hän on koulutukseltaan sisustussuunnittelija ja kaluste muotoilija. Kiinnostus valaisinten tekoon ei ollut aluksi yhtä suurta kuin Ullalla, mutta hän on kuitenkin aina pitänyt käsi- ja puutöistä. Entisenä valaisinmyyjänä hän myös tuntee aihetta ja on aina ollut kiinnostunut valaistuksesta. Se on hänen mielestään yksi tärkeimmistä asioista kokonaisuutta ajatellen kodinsisustamisessa.

Yrityksen ja verkkokaupan idea muhi pitkään mielessä, mutta aloittaminen tuntui vaikealta ja liian suurelta haasteelta päivätyön lisäksi. Niin kuitenkin ajatuksen pyöriessä tarpeeksi taka-alalla innostus kasvoi jatkuvasi.

Nuoremman sukupolven edustajana päävastuu verkkokaupan pyörittämisestä, sosiaalisesta mediasta ja markkinoinnista on Sarilla. Toki hän on yhtälailla myös suunnittelemassa ja työstämässä tuotteita kuin Ullakin.

Äiti ja tytär tiimi on toimiva ja tehokas. Toisen etu on elämänviisaus ja kokemus, kun toinen taas tarkastelee asioita eri näkökulmasta ja haastaa vanhemman sukupolven ajatusmalleja. Myös vastakkaiset luonteenpiirteet tekevät tästä kaksikosta toimivan. Kärsivällinen ja suunnitteleva tasapainottaa nopeatempoisempaa riskinottajaa.